Predvidi in ukrepaj.

Sredstva za prvo pomoč in dekontaminacijo pri politjih z nevarnimi kemikalijami

Kemikalije se uporabljajo v vseh gospodarskih panogah in petina vseh delavcev dela z nevarnimi kemikalijami.

Kemične opekline ob politjih z dražilnimi in jedkimi kemikalijami lahko preprečimo z osebnimi zaščitnimi sredstvi in čimhitrejšo dekontaminacijo, ker se prodiranje nevarnih kemikalij skozi povrhnjico kože in roženico zrkel začne že v prvi minuti po politju.

Prva pomoč z izpiranjem z vodo je nezanesljiva in ima številne pomanjkljivosti, medtem ko je pravočasno izpiranje oči in kože z izdelki podjetja Prevor zelo učinkovito in lahko popolnoma prepreči nastanek kemične opekline.

 

Komu so namenjeni Prevorjevi izdelki?

Namenjeni so vsem, ki pri svojem delu v službi ali prostem času uporabljajo dražilne ali jedke kemikalije ter reševalcem in gasilcem, ki nudijo pomoč ponesrečencem v nesrečah, kjer je prišlo do kemične opekline. Smiselno je, da se s Prevorjem opremijo industrijski prostori z dražilnimi in jedkimi kemikalijami.

V EU je Prevor že zelo razširjen v kemični, prehrambeni, avtomobilski, gumarski, steklarski, jeklarski, farmacevtski in tudi drugih industrijskih panogah. Prevorjeva sredstva imajo tudi številni raziskovalni in šolski laboratoriji, kjer učenci, študentje in raziskovalci rokujejo s številnimi nevarnimi kemikalijami, ki lahko že v manjših količinah povzročijo kemične opekline rok, obraza ali celo oči.

Koristni so tudi za policiste in vojake pri izpostavitvah solzivcem (kapsaicin in CS) in drugemu kemičnemu orožju, npr. iperitu.

Prevorjeva sredstva trenutno veljajo za najučinkovitejša dekontaminacijska sredstva pri politjih z nevarnimi kemikalijami.

Izdelki

  • Diphoterine® – pokriva vse kemikalije razen fluorovodikovo kislino in njene derivate,
  • Hexafluorine® – za fluorovodikovo kislino in njene derivate,
  • Trivorex – granulat za sanacijo izlivov nevarnih kemikalij v okolje.

Izdelke lahko kupite :

  • neposredno pri nas.

O proizvajalcu

  • Več o podjetju Prevor na njihovih uradnih spletnih straneh.